Proiectul ȘCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE – EDUPET

Proiectul ȘCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE – EDUPET

Ne-am înscris la “Școli pentru un viitor verde- Edupet”- un program educațional național, al cărui obiectiv principal îl reprezintă conștientizarea de către copii a problemelor de mediu cauzate de deșeurile din ambalajele tip PET.

Cu alte cuvinte, proiectul SCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE- EDUPET este lectia eco prin care copiii din gradiniță învață cum să protejeze mediul.  De mare ajutor ne este echipamentul TEPET – un aparat de compactare la cald a recipientelor PET .  Aparatul de compactare TEPET este un aparat profesional de compactat PET cu o funcționare simplă și sigură.

” Echipa verde” a privit cu mare interes cum se folosește aparatul de compactare, după care , cu ajutorul doamnelor de la grupă au început și copiii să ajute la folosirea  acestui aparat. Am adunat sticle de plastic, sticle tip PET, le-am scos etichetele, și le-am compactat. Sticlele compactate au ajuns deja și la un centru specializat de colectare a deșeurilor tip PET.

Dar acesta este doar începutul, căci ne propunem să facem cunoscută importanța protejării mediului înconjurător prin reciclarea PET-urilor cât mai multor tulceni, să colectăm, să compactăm și să  predăm o cantitate cât mai mare de PET-uri semi-reciclate la centrul de colectare.

  Suntem  mici dar putem face lucruri mari! Împreună putem să facem un oraș mai curat, mai  ” verde “!

Prof. Nichitov Cornelia, grupa mare II

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>